İklim Gündeminde Döngüsel Biyoekonomi Çalıştayı
FoodOmics

Duyurular

Başlık
Ekibimiz Büyüyor! 2025-02-14 11:00:00
Ayşegül Bilge Uğuz, Dr. Muhammad Usman Akram, Prof. Dr. Ümran Uygun, Dr. Ayten Salantur ve Prof. Dr. Remziye Yılmaz’ın "Investigation of Phenolic Composition and Antioxidant Capacities in Selected Turkish Indigenous Wheat Varieties" başlıklı makalesi, Food Science & Nutrition Technology dergisinde yayımlandı. 2025-01-31 18:00:00
Dr. Özlem Işık Doğan ve Prof. Dr. Remziye Yılmaz’ın “Geleneksel tarhana fermantasyonu mikrobiyomunun incelenmesi için kullanılabilecek omik yaklaşımlar” başlıklı derleme makalesi, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi dergisinde yayımlandı. 2025-01-18 19:00:00
Dr. Begüm Zeynep Hançerlioğulları ve Prof. Dr. Remziye Yılmaz’ın “Genetik modifiye gıda bitkilerinin moleküler ve kimyasal karakterizasyonu için omik yaklaşımın kullanımı” başlıklı derleme makalesi, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi dergisinde yayımlandı. 2025-01-18 17:00:00
Danışmanımız Prof. Dr. Remziye Yılmaz, 21-22.11.2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi'ne konuşmacı olarak katıldı. 2024-11-23 10:00:00
FoodOmics Laboratuvarı olarak, 5. YABITED Yağlar ve Yağlar Kongresine katıldık! 2024-11-07 14:00:00
İklim Gündeminde Döngüsel Biyoekonomi Çalıştayı'na davetlisiniz! 2024-09-26 15:00:00
Projemiz BAP tarafından desteklenmeye hak kazandı! 2024-09-26 12:00:00
Güzel haber! Danışmanımız Prof. Dr. Remziye Yılmaz'ın “Genel Mikrobiyoloji Laboratuvar Uygulamaları” kitabı yayınlandı. 2024-09-22 13:00:00
Beyza Sayman ve Prof. Dr. Remziye Yılmaz'ın “Differentiation of Saccharomyces boulardii from Saccharomyces cerevisiae Strains Using the qPCR-HRM Technique Targeting AAD15 Gene” başlıklı makalesi Food Biotechnology dergisinde yayımlandı. 2024-08-15 21:00:00
Ekibimiz Büyüyor! 2024-07-13 15:00:00
Yüksek Lisans Mezuniyeti! 2024-06-03 11:00:00
Projemiz BAP tarafından desteklenmeye hak kazandı! 2024-05-13 18:00:00
Zeynep Görkem Cerit, Özge Kahraman Ilıkkan, Mehmet Cengiz Baloğlu ve Prof. Dr. Remziye Yılmaz'ın “Detection of the lactic acid bacterial community in small scale white cheese processing facility using shotgun metagenomics and culturomics” başlıklı makalesi International Dairy Journal dergisinde yayımlandı. 2024-05-09 15:00:00
Elif Bircan Muyanlı ve Prof. Dr. Remziye Yılmaz'ın “RT-qPCR based quantitative analysis of ARO and ADH genes in Saccharomyces cerevisiae and Metschnikowia pulcherrima strains growth white grape juice” başlıklı makalesi Molecular Biology Reports dergisinde yayımlandı. 2024-04-21 15:00:00
Elif Bircan Muyanlı ve Prof. Dr. Remziye Yılmaz'ın “Gıda Mikrobiyolojisi ve Genetik : Escherichia coli” başlıklı derleme makalesi Gıda dergisinde yayımlandı. 2024-03-29 15:00:00
FoodOmics Laboratuvarı olarak, 13. Gıda Mühendisliği Kongresi'ne 2 sözlü bildiri ile kabul edildik! 2023-10-12 11:00:00
FoodOmics Laboratuvarı olarak, 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi'ne (20-22 Ekim 2023) 3 sözlü bildiri ve 2 poster bildirisi ile kabul edildik! 2023-10-12 10:00:00
Muhammad Usman Akram, Prof. Dr. Remziye Yılmaz, Dr. Ayten Salantur ve Prof. Dr. Ümran Uygun'un “Bioactive Compounds in lipids of selected wheat genotypes” başlıklı makalesi Food Science and Technology dergisinde yayımlandı. 2023-09-23 15:00:00
Begüm Zeynep Hançerlioğulları ve Prof. Dr. Remziye Yılmaz'ın “Analyses of Metabolites in Microwave-treated Maize Flours” başlıklı makalesi Food and Bioprocess Technology dergisinde yayımlandı. 2023-07-06 15:00:00
Fermantasyon Akademisi Çevrimiçi Programı'na davetlisiniz! 2023-05-09 22:00:00
Özlem Işık Doğan ve Prof. Dr. Remziye Yılmaz'ın “Tarhana Microbiota–Metabolome Relationships: An Integrative Analysis of Multi-Omics Data” başlıklı makalesi Food Biotechnology dergisinde yayımlandı. 2023-05-08 19:00:00
Begüm Zeynep Hançerlioğulları ve Prof. Dr. Remziye Yılmaz'ın “Screening of P-35S, P-FMV, and T-NOS genetic elements in microwave-treated genetically modified cereal flours” başlıklı makalesi Molecular Biology Reports dergisinde yayımlandı. 2023-05-02 13:00:00
Yaşam Döngüsü Analiz (LCA) kursumuza davetlisiniz! 2023-01-06 14:00:00
FoodOmics Laboratuvarı olarak, 1. Uluslararası Biyoteknoloji Çalışmaları Kongresi'ne (ICBIOS -2022) hem sözlü hem de poster bildiri olarak kabul edildik. 2022-11-14 17:00:00
FoodOmics Laboratuvarı ve Tunay Gıda işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “Meyve Suyu Endüstrisi Atıklarından Alternatif Protein Üretimi” konulu katılımlı araştırma projemiz Hacettepe Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Kordinasyon Birimi (BAP) tarafından desteklenmeye hak kazandı! 2022-10-03 17:00:00
FoodOmics Laboratuvarı sorumlu araştırmacısı Prof. Dr. Remziye Yılmaz USSEC Biotech Tour in U.S.A. programına davet edildi! 2022-09-13 12:00:00
FoodOmics Laboratuvarı Tanıtım Broşürü İçin Tıklayınız! 2022-09-08 12:00:00
Hacettepe Üniversitesi ve Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) tarafından; Hamle İnovasyon Yarışmasında dereceye girenler belli olmuştur. FoodOmics Laboratuvarı Yüksek Lisans Öğrencisi Yeşim Taşkın, HT-TTM Yönetim Kurulu Özel Ödülü kazanarak dereceye girmiştir. 2020-12-28 15:00:00