HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
FoodOmics Laboratuvarı
TR
EN
Kalite Güvencesi
Ana Sayfa
Remziye Yılmaz
Araştırma Ekibi
Doktora Öğrencileri
Yüksek Lisans Öğrencileri
Mezunlar
Araştırmalar
Konular
FoodOmics Laboratuvarı
Projeler
İşbirlikleri
GDO Tayini Web Sitesi
Yayınlar
Metadata
Yayınlar
Gıda Türk Akademi
Dersler
Lisans Dersleri
Lisansüstü Dersler
Haberler
Etkinlikler
İletişim
TR
EN
FoodOmics
Ana Sayfa
Remziye Yılmaz
Araştırma Ekibi
Doktora Öğrencileri
Yüksek Lisans Öğrencileri
Mezunlar
Araştırmalar
Konular
FoodOmics Laboratuvarı
Projeler
İşbirlikleri
GDO Tayini Web Sitesi
Yayınlar
Metadata
Yayınlar
Gıda Türk Akademi
Dersler
Lisans Dersleri
Lisansüstü Dersler
Haberler
Etkinlikler
İletişim
Yayınlar
METADATA
Nükleotit
BioSample
Tam Genom Sekansı
TEZLER
Muyanlı, E.B., Yılmaz, R.Y., Saccharomyces cerevisiae ve Metschnikowia pulcherrima İçeren Sıralı Fermantasyonda Karışık Başlangıç Kültürünün Kullanılmasına Yönelik Transkripsiyonel Yanıt. 2022.
Taşkın, Y., Yılmaz, R.Y., GMO Detection with Nanobiosensing System Integration of Artificial Intelligence. 2022.
Uğuz, A. B., Yılmaz, R.Y., SEÇİLMİŞ YEREL BUĞDAY ÇEŞİTLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI TRANSKRİPTOMİK ANALİZİ VE ÇİNKO UYGULAMASININ BAZI ENZİM GENLERİNİN İFADE DÜZEYİNE OLAN ETKİSİ, 2022.
Çakır, S., Yılmaz, R., Bazı probiyotik bakterilerin mikroenkapsülasyonu ve meyve suyunda kullanımının araştırılması / Microencapsulation of some probiotic bacteria and investigation of their use in fruit juice, 2021.
Cerit, Z. G., Yılmaz, R.Y., (2020). Beyaz Peynir ve Süt İşleme Tesisinden İzole Edilen Mikrobiyotanın Karakterizasyonu.
Ünal, T. T., Yılmaz, R.Y., Gıda Ve Yem Ürünlerinde GDO Tespiti İçin Yeterlilik Test Kiti Geliştirilmesi, 2019.
Kurban, M., Yılmaz, R.Y., Saccharomyces cerevisiae DNA Barkodunun Belirlenmesi ve Veri Tabanının Oluşturulması, 2019.
MAKALELER
Işık, Ö. and R. Yılmaz, Multi-Omics Analysis of the Microbiome and Metabolome in Different Types of Traditional Tarhana Fermentation. Food Biotechnology (2023).
Hançerlioğulları, B.Z., Yılmaz, R. Screening of P-35S, P-FMV, and T-NOS genetic elements in microwave-treated genetically modified cereal flours. Molecular Biology Reports (2023).
Cerit, Z. , Baloğlu, M. C. & Yılmaz, R. (2021). BEYAZ PEYNİR MİKROBİYOTASINDA KÜLTÜROMİK VE SHOTGUN METAGENOMİK TEKNOLOJİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ . Gıda , 46 (3) , 566-582 . DOI: 10.15237/gida.GD20136
.
Yılmaz, R., Bayraç, C., Başman, A., & Köksel, H. (2019). Development of SYBR green-based real time PCR assays for detection and quantification of adulteration in wheat-based composite breads and their in-house validation.
Journal of Cereal Science
,
85
, 91-97.
Varol, D., Purutçuoğlu, V., & Yılmaz, R. (2018). Transcriptomic analysis of the heat stress response for a commercial baker’s yeast Saccharomyces cerevisiae.
Genes & genomics
,
40
, 137-150.
YILMAZ, R., Bayraç, C., & Yucel, M. (2017). Single laboratory method performance evaluation for the analysis of roundup ready (R) soy flour by qualitative and quantitative detection methods.
Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
,
9
(3).
YILMAZ, R., Bayraç, C., & Yucel, M. (2017). Single laboratory method performance evaluation for the analysis of roundup ready (R) soy flour by qualitative and quantitative detection methods.
Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
,
9
(3).
Yilmaz, R. (2017). DNA barcoding for MPR fruits and vegetables.
Minimally Processed Refrigerated Fruits and Vegetables
, 639-649.
Yılmaz R.Temiz A, Açık L., Çelebi A., Keskin., Genetic Differentiation of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus Strains Isolated from Raw Milk Samples Collected from Different Regions of Turkey, 2015
Uslu, A.U., Küçük, A., Şahin, A., Ugan, Y., Yılmaz, R., Güngör, T., Bağcacı, S. and Küçükşen, S. (2015), Two new inflammatory markers associated with Disease Activity Score-28 in patients with rheumatoid arthritis: neutrophil-lymphocyte ratio and platelet-lymphocyte ratio
.
Şenyurt, Ö., Eyidoğan, F., Yılmaz, R., Öz, M.T., Özalp, V.C., Arıca, Y. and Öktem, H.A. (2015), Development of a paper-type tyrosinase biosensor for detection of phenolic compounds.
Yilmaz R, Cabi E, Dogan M, Molecular analyses of the genera Eremopyrum (LEDEB.) Jaub. & Spach and Agropyron Gaertner (Poaceae) by PCR methods, 2014.
R Yılmaz, O Akça, MC Baloğlu, MT Öz, HA Öktem, M Yücel, Optimization of yeast (Saccharomyces cerevisiae) RNA isolation method for real-time quantitative PCR and microarray analysis, 2014.
Yılmaz R., Ataseven L., Ortak Çalışma ve Ekip Bilimi: Teoriden Pratiğe Collaboration and Team Science: From Theory to Practice, 2013.
L.M. Bennet, Gadlin H., Collaboration and team science: from theory to practice, 2012.
R Yilmaz, H Akoglu, B Altun, T Yildirim, M Arici, Y Erdem, Dietary salt intake is related to inflammation and albuminuria in primary hypertensive patient, 2012.
S Cansız, C Özen, C Bayraç, AT Bayraç, F Gül, Kavruk M., Yilmaz R., Eyidogan F., Öktem HA., A sandwich-type DNA array platform for detection of GM targets in multiplex assay, 2012.
Oktem HA, Senyurt O, Eyidogan FI, Bayrac C, Yilmaz R., Development of a laccase based paper biosensor for the detection of phenolic compounds, 2012.
Yılmaz R., Akça O., Baloğlu,M.C., Öz M.T., Öktem H.A., Yücel M., Optimization of yeast (Saccharomyces cerevisiae) RNA isolation method for real-time quantitative PCR andmicroarray analysis, 2012.
Gürakan G.C., Aydin G., Yilmaz R., Qualitative detection of GM maize (Bt11) in food and feed sold commercially in Turkey by PCR based methods, 2011.
Çalık P, Bayraktar E, İnankur B, Soyaslan E.Ş., Şahin M, Taşpınar H, Açık E, Yılmaz R, Özdamar T.H., Influence of pH on recombinant human growth hormone production by Pichia pastoris, 2010.
Farhoud J.H., Gültekin G.C., Yılmaz R., Genetiği değiştirilmiş mısır çeşidi Mon810'un real time PCR metodu ile tespiti ve kantifikasyonu için Taqman prob geliştime ve optimizasyonu, 2010.
Yilmaz R., Temiz A., Genetiği Değiştirilmiş Mikroorganizmalar, 2010.
MT Öz, R. Yılmaz, F. Eyıdogan, LD Graaf, M Yücel, HA Öktem, Microarray analysis of late response to boron toxicity in barley (Hordeum vulgare L.) leaves, 2009.
MT Öz, R. Yılmaz, F. Eyıdogan, LD Graaf, M Yücel, HA Öktem, Late Response to boron toxicity in barley leaves, 2009.
Baran M., Yilmaz R., The biosafety policy on genetically modified organisms in Turkey, 2008.
Yilmaz R., Yucel M., Oktem H.A., Quality assessment of gene expression data for an affymetrix platform with the two sample t-tests statistical analysis, 2008.
A Temiz, R Yilmaz, Whey crystalline lactose as a main constituent in growth and counting media for lactococci and Streptococcus thermophilus, 2007.
M. Gur, M. Aslan, A. Yildiz, R. Demirbag, R. Yilmaz, S. Selek, O. Erel, I. Ozdogru, Paraoxonase and arylesterase activities in coronary artery disease, 2006.
Açik L., Temiz A., Çelebi A., Arslan S., Yilmaz R., Protein Patterns and Plasmid Profiles of the Bacterial Strains Isolated from a Poultry Slaughterhouse in Ankara, Turkey, 2005.
Temiz A., Yilmaz R., Saglam N., Ulger C., High fructose syrup production from whey lactose using microbial beta-galactosidase and glucose isomerase, 2003.