İklim Gündeminde Döngüsel Biyoekonomi Çalıştayı
FoodOmics
Yayınlar

  METADATA

TEZLER (Prof. Dr. Remziye Yılmaz danışmanlığında)

MAKALELER
BİLDİRİLER/SUNUMLAR
  • 'R' Yılmaz, ''Alternatif Gıda Kaynak Türleri ve Üretim Teknolojileri'', 11. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 11 Ekim 2024.
  • 'R' Yılmaz, ''Gıda Geleceği için Gıda Biyoteknolojisi'', İklim Gündeminde Döngüsel Biyoekonomi Çalıştayı, 3-4 Ekim 2024.
  • ''Ö'' Işık Doğan, ''R'' Yılmaz, ''Geleneksel Uşak Tarhanası Mikrobiyotasının Metagenomik Yaklaşımlarla İncelenmesi'', 13. Gıda Mühendisliği Kongresi 02-04 Kasım 2023.
  • ''BZ'' Hançerlioğulları, ''U''Toprak, ''R'' Yılmaz, ''Mısır Ununda Bulunan Birincil ve İkincil Metabolitlerin Kantitatif Değerlendirmesi'', 13. Gıda Mühendisliği Kongresi 02-04 Kasım 2023
  • ''BZ'' Hançerlioğulları, ''U''Toprak, ''R'' Yılmaz, ''Genetik Modifiye MON810 Mısır Ununun Birincil Metabolit Profilinin Belirlenmesi'' ,22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20-22 Ekim 2023.
  • ''B'' Sayman, ''R'' Yılmaz, ''S. cerevisiae ve S. boulardii Kullanılarak Elde Edilen Soya Takviyeli Fermente Ürünlerde Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi''  22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20-22 Ekim 2023.
  • “B” Yılmaz, “R” Yılmaz, ''Streptococcus thermophilus suşlarında CRISPR-Cas Tip II-C alt tipine ait Cas9 geninin RT-qPCR ile tespiti'' , 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20-22 Ekim 2023.
  • ''İC''Yeşildağ , ''R'' Yılmaz, ''H'' Akın, ''Ş'' Yazıcı, ''Yüksek Katma Değerli Ürünlerin Üretimi Amacıyla Meyve Suyu Endüstrisi Atıklarının Kompozisyonunun Belirlenmesi'', 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20-22 Ekim 2023.
  • “EB”, Muyanlı, “R” Yılmaz, ''Saccharomyces cerevisiae Suşlarının ADH2 ve ADH5 Gen İfade Profili ve Teknolojik Özellikleri'', 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20-22 Ekim 2023.
  • “BZ”. Hançerlioğulları, “U”. Toprak, “R”. Yılmaz, “Mikrodalga Uygulamasının Mısır (Zea mays L.) Unlarında Argonaut (AGO1a) ve Fosfogliserat Kinaz (Pgk3) Genlerinin Gen Ekspresyon Düzeylerine Olan Etkisi”, 1. Uluslarası Bioteknoloji Çalışmaları Kongresi  (ICBIOS) 9-11 Kasım 2022. 
  • “EB”, Muyanlı, “R” Yılmaz,  “Saccharomyces cerevisiae ve Saccharomyces olmayan Maya Arasındaki Teknolojik Özelliklerdeki Farklılıklar”,1. Uluslarası Bioteknoloji Çalışmaları Kongresi (ICBIOS), 9-11 Kasım 2022.
  • “ÖI” Doğan, “R” Yılmaz, “Fermente Gıda Ürünlerinin Metagenomik İnceleme Yaklaşımları”, 1. Uluslarası Bioteknoloji Çalışmaları Kongresi  (ICBIOS), 9-11 Kasım 2022.
  • “B” Sayman, “R” Yılmaz, “Saccharomyces boulardii Suşlarının AAD15 ve MAL11 Genleri ile Tanımlanması ve Ayırt Edilmesi için Gerçek Zamanlı PCR ve Yüksek Çözünürlüklü Erime Analizinin Kullanılması”, 1. Uluslarası Bioteknoloji Çalışmaları Kongresi  (ICBIOS), 9-11 Kasım 2022.
  • “B” Yılmaz, “R” Yılmaz, “In silico CRISPR-Cas Bazlı Lactococcus lactis ASM2046375v1 Taraması” 1. Uluslarası Bioteknoloji Çalışmaları Kongresi  (ICBIOS), 9-11 Kasım 2022.
  • “İC” Yeşildağ, “R” Yılmaz, “Ekmek Mayası Saccharomyces cerevisiae'nın Protein Sekresyon Analizi”, 1. Uluslarası Bioteknoloji Çalışmaları Kongresi (ICBIOS), 9-11 Kasım 2022.
  • “AB” Uğuz, “R” Yılmaz, “Seçilmiş Buğday Çeşitlerinde Çinko İşleminin Bazı Enzim Genlerinin İfade Düzeylerine Etkisi”,  1. Uluslarası Bioteknoloji Çalışmaları Kongresi (ICBIOS), 9-11 Kasım 2022.
  • “B” Sayman, “R” Yılmaz, “SOYA BAZLI FERMENTE GIDA ÜRÜNLERİNDE KULLANILAN SACCHAROMYCES BOULARDII SUŞLARININ FONKSİYONEL KARAKTERİSTİKLERİ”,2. NIZO Bitkisel Protein Fonksiyonelliği Konferansı, Bildiriler Kitabı (Sayfa 77), 11-13 Ekim 2022.
  • “BZ”. Hançerlioğulları, “UH”. Toprak, “R”. Yılmaz, “Phenol MON810 ve MIR604 Mısır Çeşitlerinden Yüksek Kaliteli RNA'nın İzolasyonu için Fenol Bazlı Yöntem”, 2. Uluslararası/ 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi, Bildiriler Kitabı (Sayfa 71),  25-27 Kasım 2021       
  • “EB”. Muyanlı, “R”. Yılmaz, “Saccharomyces cerevisiae Mayasındaki Aromatik Bileşik Sentez Yolakları ile İlişkili Genlerin Isı Stresine Tepkisi”, 21. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi 27-28 Aralık 2021.
  • “Y”. Taşkın, “S”. Samaradivakara, “B”. Day, “R”. Yılmaz, “Cry1Ac Gen Tespiti için Farklı Boyut ve Konsantrasyondaki Altın Nanopartiküllerin Kullanımı”, 21. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 27-28 Aralık 2021.
  • “EB”. Muyanlı, “R”. Yılmaz, “GABA Metabolizma Yolu Genlerinin Saccharomyces cerevisiae da Isı Stresine Tepkisi”, 2. Uluslararası/ 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi , 25-27 Kasım 2021.
  • “Y”. Taşkın, “S”. Samaradivakara, “B”. Day, “R”. Yılmaz, “Soya Fasulyesi MON87701 eventinde GMO düzeyinin Görsel Tespiti için DNA Tabanlı Nanobiyosensör”,2. Uluslararası/ 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi, 25-27 Kasım 2021.
  • “U”. Köroğlu, “S”. Sadıkoğlu, “EB”. Muyanlı, “R”. Yılmaz, “Probiyotikli ve Prebiyotikli Synbiyotik Dondurma Üretimi”, 2. Uluslararası/ 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi 25-27 Kasım 2021.
  • ''R'' Yılmaz, GIDA SANAYİİNDE YENİ TEKNOLOJİLER VE YENİ GIDALAR, Türkiye Ziraat Mühendisliği IX. Teknik Kongresi Bildiriler Kitabı-2, 2020
  • “Y”. Taşkın, “UC”. Yılmaz, “BZ”. Hançerlioğulları, “R”. Yılmaz, “Vegan Gıdaların GMO Analizinde DNA İzolasyon Yöntemlerinin PCR İnhibisyonuna Etkisi”, Uluslararası Katılımlı 20. Biyoteknoloji Kongresi, Bildiriler Kitabı (Sayfa 57), 10-12 Ekim 2019.
  • “EB”. Muyanlı, “R”. Yılmaz, “Saccharomyces cerevisiae mayasında GERÇEK ZAMANLI PCR İLE SUC2 GENİNİN TESPİTİ”, Uluslararası Katılımlı 20. Biyoteknoloji Kongresi, Bildiriler Kitabı, 10-12 Ekim 2019.
  • “EB”. Muyanlı, “R”. Yılmaz, “Saccharomyces cerevisiae SUŞLARINDA AROMATİK AMİNO TRANSFERAZ I GENİ (ARO8)”,  Uluslararası Katılımlı 20. Biyoteknoloji Kongresi, Bildiriler Kitabı, 10-12 Ekim 2019.
  • “AB”. Uğuz, “R”. Yılmaz,  “Ekmeklik Buğdayda Flavonoidlerin Biyosentez Yolunda Yer Alan Enzimlerin Yapısal Biyoinformatik Araştırması”, Uluslararası Katılımlı 20. Biyoteknoloji Kongresi, Bildiriler Kitabı, 10-12 Ekim 2019.
  • “ZG”. Cerit, “MC”. Baloğlu, “R”. Yılmaz, “Kültüromiks: Süt İşletmesinden İzole Edilen Lactococcus ve Enterococcus Türlerini Tanımlamaya Yönelik Yeni Bir Yaklaşım”,  Uluslararası Katılımlı 20. Biyoteknoloji Kongresi, Bildiriler Kitabı, 10-12 Ekim 2019.

ÇEVRİMİÇİ KURSLAR

KİTAP

  • ''R''. Yılmaz, ''D''. Kütük, ''NN''. Yazğan, ''Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı Uygulamaları, Palme Yayınları, 2024

KİTAP BÖLÜMÜ

  • “R”. Yılmaz, “A”. Özcan, “S”. Çakır, “EB”. Muyanlı, “Y”. Taşkın, “AB”. Uğuz, “BZ”. Hançerlioğulları, “Novel Foods and CRISPR-Cas Gene/Genome Editing Technology”, FOOD - Science, Technology and Engineering Book, Eylül 2022.
  • Yılmaz R, Ünal TT. Genetik modifiye organizmalar: Gıda, yem, izlenebilirlik. Ögel ZB, editör. Gıda Biyoteknolojisi. 1. Baskı. Ankara: Türkiye Klinikleri; 2021. p.17-21.
  • ''R'' Yılmaz, ''C'' Bayraç, Technical Guidelines for Risk Assessment of Genetically Engineering Crops and Derived Food and Feed (İngilizce), Birleşmiş Milletler Çevre Programı, TAGEM, 2018
  • ''R'' Yılmaz, ''D'' Lenz , Gıda Biyoteknolojisi : İletişim Rehberi (Çeviri), International Food Information Council Foundation (IFIC),2017
  • ''R'' Yılmaz, DNA: Yaşam Molekülü, Biyoloji Öz, Nobel,2015
  • ''HA'' Öktem, ''F'' Eyidoğan, ''R'' Yılmaz, ''MT'' Öz, ''M'' Yücel,  Biyoteknoloji Sektörel İnovasyon Sistemi : Kavramlar, Dünyadan Örnekler, Türkiye’de Durum ve Çıkarımlar,Biyoteknoloji: Tanım ve Kapsam ,TTGV, 2013
  • ''R'' Yılmaz, ''F'' Eyidoğan, ''MT'', ''MC'' Baloğlu, Gen İfadesinin Moleküler Genetiği, Bitki Biyoteknolojisi ve Genetik : ilkeler , Teknikler ve Uygulamalar, Nobel(Çeviri),2012
  • ''MC'' Baloğlu, ''V'' Eser, ''R'' Yılmaz, ''F'' Eyidoğan, ''MT'' Öz, Transgenik Bitki Analizi,Bitki Biyoteknolojisi ve Genetik : ilkeler , Teknikler ve Uygulamalar, Nobel(Çeviri),2012
  • ''HA'' Öktem , ''R'' Yılmaz,   ''F'' Eyidoğan, ''MT'' Öz, ''M'' Yücel, Gıda Örneklerinde Genetiği Değiştirilmiş Organizma Analizleri : Kurs Elkitabı, 2010